ANUNT - 28 FEBRUARIE 2023 - Ol MARTIE 2023, ÎNTRE ORELE 10.00-11.00, TESTAREA SISTEMULUI DE ALARMARE

ÎN  LOCALITATEA TISĂU SE DESFĂŞOARĂ ÎN DATA DE

01 MARTIE 2023, ÎNTRE ORELE 10.00-11.00,

TESTAREA

SISTEMULUI DE ALARMARE

ALARMA LA DEZASTRE

Semnalul ALARMA LA DEZASTRE

se compune din 5 SUNETE LA16 SECUNDE fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.

ÎN CAZUL PRODUCERII UNUI CUTREMUR

 ÎN ASEMENEA SITUAŢII EXECUTAŢI URMĂTOARELE:

  • Păstrarea calmului, să nu se intre în panică şi să liniştiţi pe ceilalţi membri a familiei : copii, bătrâni, femei.
  • Prevenirea tendinţelor de a părăsi locuinţa : putem fi surprinşi de faza puternică a mişcării seismice în holuri, scări, etc. Nu se foloseşte în nici un caz ascensorul.
  • Dacă suntem în interiorul unei locuinţe - rămânem acolo, departe de ferestre care se pot sparge, se stea înspre centrul locuinţei (clădirii), lângă un perete. Protejarea se face sub o grindă, toc de uşă solidă, birou, masă sau bancă din clasă suficient de rezistente spre a ne feri de căderea unor lămpi, obiecte mobile suprapuse, tencuieli ornamentale etc.
  • Dacă suntem surprinşi în afara unei locuinţe (clădiri), rămânem departe de aceasta, ne ferim de tencuieli, cărămizi, coşuri, parapete, cornişe, geamuri şi care de obicei se pot prăbuşi pe stradă.
  • Dacă suntem la şcoală (serviciu), nu fugim pe uşi, nu sărim pe fereastră, nu se aleargă pe scări, nu se utilizează liftul, nu alergaţi pe stradă. Deplasarea se face cu calm spre un loc deschis şi sigur.
  • Dacă a trecut şocul puternic al seismului, se închid imediat sursele de foc cât se poate de repede , iar dacă a luatJoc ceva se intervine imediat.
  • Dacă seismul ne surprinde în autoturism, ne oprim cât se poate de repede întru-un loc deschis, se evită clădirile prea aproape de stradă, dincolo de poduri, pasaje, linii electrice aeriene şi ne ferim de firele de curent electric căzute.
  • Dacă suntem într-un mijloc de transport în comun sau în teren, staţi pe locul dvs. până ce setermină mişcarea seismică. Conducătorul trebuie să oprească şi deschidă uşile, dar nu este indicat să îmbulziţi la coborâre sau să spargeţi ferestre. In metrou păstraţi-vă calmul şi ascultaţi recomandările personalului trenului, dacă acesta s-a oprit între staţii în tunel, fără a părăsi vagoanele.